Over Bregina

Handwerken zit in het bloed

Al op 4 jarige leeftijd leerde ik van mijn pake (opa) breien. Hij was degene die het meest geduld had van de familie. Al gauw rolden de eerste poppenkleertjes van de pennen. En tot op de dag van vandaag is het breien bij mij nooit gestopt. Niet alleen breien maar ook haken, borduren, vilten spinnen, eigenlijk alles wat met handwerken te maken heeft, daar draai ik mijn hand niet voor om.

Wolwinkel ’t Voorpand

De afgelopen 7 jaar ben ik werkzaam geweest bij wolwinkel ’t Voorpand. Als klant had ik de winkel al vrij snel ontdekt en kwam er steeds vaker en vaker. Totdat Caroline,  de eigenaresse mij op een dag vroeg of ik wel een keer in wilde vallen. Vanaf die tijd heb ik Caroline met heel veel liefde en plezier geholpen. Niet alleen in de winkel maar ook op de handwerkbeurzen en andere wolevenementen.  Wat heb ik daar een fijne tijd gehad!

Bregina

In de tijd dat ik in de winkel aan het werk was heb ik veel kennis op gedaan. Nieuwe technieken geleerd, o.a. het Fair Isle breien. Heel veel verschillende merken wol  uit mogen proberen. Zo kwam mijn liefde voor Knoll Supersoft en de Soft Donegal op mijn pad. Prachtige kleuren, heerlijk materiaal en geschikt voor Fair Isle breien. 

Toen bekend was dat ’t Voorpand stopte kwam Caroline met het idee of ik niet verder wilde gaan met de Knollgarens.  Zo gezegd, zo gedaan!

Op handwerkbeurzen en andere wolevenementen heb ik veel lieve, creatieve mensen ontmoet. Zo ook Jan-Herman Lamers van het Kleurenlab.
Met hem is een leuke samenwerking ontstaan, het ontwerpen en maken van fair-isle patronen, het verven van wol, organiseren en geven van workshops, de nu wel bekende handwerkcruise en wat er nog meer op ons pad komt…

Haak en Breipicknick 

Vanaf 2016 organiseer ik in samenwerking met Ron Potters van HCR van Saaze de Haak en Breipicknick in Kraggenburg. Een jaarlijks terugkerend evenement met o.a. wolkramen, workshops en livemuziek. Maar wat vooral belangrijk is; heel veel handwerkende mensen bij elkaar! Inspiratie en ontmoetingen van lieve mensen die zomaar op je pad komen!